Matcha tee pulber 40g vaakumpakendis

7,50

Matcha tee pulber 40 g vaakumpakendis /

Antioksüdandid

Matcha rohelises tees on väga rohkelt antioksüdante. Antioksüdandid on toitained ja ensüümid, mis võitlevad UV kiirguse negatiivse mõju vastu ning kaitsevad haiguste eest. Ühes tassis matcha tees on viis korda rohkem antioksüdante kui üheski teises toiduaines.[2]

L-teaniin

Matcha‘s sisalduv kofeiin toimib koostöös aminohappe L-teaniiniga, mis tagab kuni kuuetunnise energialaengu ilma kõrvalmõjudeta nagu ärevus ja kofeiinivärinad.

Lisaks energia saamisele võib matcha‘t juua ka rahustaval eesmärgil. Üle tuhande aasta on Hiina taoistid ja Jaapani buda mungad kasutanud matcha rohelist teed meditatsiooniks ning puhkamiseks, samal ajal virgel olles. L-Teaniin on ideaalne kontsentreerumiseks ja meditatsiooniks.

L-teaniini kõrvalmõjuks on ka dopamiini ja serotoniini tootmine. Need kaks ainet parandavad tuju, mälu ja aitavad keskenduda.

Klorofüll

Matcha tee joomist on seostatud ka ainevahetuse kiirenemisega ning matcha aitab kehal neli korda kiiremini rasvu põletada. Erinevalt enamikust kaalulangetamisviisidest ei ole matcha‘l tuvastatud mitte ühtegi klassikalist kõrvalmõju nagu kiirenenud südametöö või kõrgenenud vererõhk.

Matcha aitab keha jääkidest puhastada. Kolm nädalat enne matcha teelehtede korjamist kaetakse need päikesevalguse eest. See toob taimes kaasa võimsa klorofüllitootmise, mis mitte ainult ei anna teele imelist erkrohelist värvust, vaid ka keha puhastavaid omadusi – matcha puhastab keha raskemetallidest ning toksiinidest.

A- ja C-vitamiin, raud, kaltsium, mageneesium[

Matcha tugevdab organismi immuunsüsteemi ning toimib antibiootiliste omadustega tänu A- ja C-vitamiini, raua ning kaltsiumi sisaldusele.

Kasutamine

Traditsiooniline

Olenevalt sellest, kas soovitakse valmistada lahjemat teed (濃茶 koicha) või kangemat teed (薄茶usucha), võetakse teetoosist (棗 natsume) bambuslusikaga (茶杓 chashaku) umbes kaks kuni neli grammi matcha‘t ning asetatakse teetassi (茶碗 chawan) ja valatakse üle umbes 60-80 ml kuuma (70–85 °C), kuid mitte keeva veega. Seejärel vispeldatakse segu bambusvispliga (茶筅 chasen) kuni vajaliku konsistentsi saavutamiseni. Kuna matcha võib tunduda mõru, pakutakse selle juurde enne jooma asumist traditsioonilist maiustust (和菓子 wagashi).

Teised kasutusviisid

Matcha rohelise tee pulbrit kasutatakse ka küpsetistes rohelise värvi saavutamiseks ning smuutides ja piimajookides.


27 laos

Tootekood: 0567 Kategooriad: ,

Sulle võib meeldida ka…

0
Ostukorv